Whiplash

Whiplash is een letsel aan de nek dat ontstaat door een snelle en plotselinge beweging van het hoofd, zoals bij een aanrijding of een val. De nek kan dan plotseling naar voren of naar achteren worden geslingerd, wat kan leiden tot beschadiging van spieren, ligamenten en gewrichten in de nek. Whiplash kan ook leiden tot pijn in de schouders, rug en uitstraling naar de armen. Door een whiplash kan je ook hoofdpijn krijgen, misselijk, moe of duizelig voelen. Ook kunnen er problemen zijn met onthouden of je aandacht ergens bij houden.

Klachten bij een whiplash

Door een whiplash ontstaat vaak pijn aan uw nek, schouders en soms uitstraling naar uw armen. Het is soms lastig om uw nek te bewegen/draaien. 

Vaak ontstaan ook allerlei andere klachten, zoals:

  • vermoeidheid
  • duizeligheid
  • misselijkheid
  • hoofdpijn
  • overgevoelig zijn voor licht en geluid (overprikkeling)
  • moeite met aandacht erbij houden
  • geheugenproblemen

Oorzaken whiplash

Een whiplash krijg je door een ongeluk waarbij je hoofd eerst hard naar achteren en daarna hard naar voren is geslingerd. Dit gebeurt meestal door een ongeluk in het verkeer. Maar het kan ook gebeuren tijdens het sporten, je werk of een ongeluk thuis. Niet altijd hoeft een ongeval tot een whiplash te leiden. De meeste mensen herstellen vaak binnen een aantal weken tot maanden. 

Gevolgen whiplash

Door een whiplash krijg je pijn aan je nek, je schouders en soms ook je armen. Dit maakt het vaak pijnlijk om deze delen van je lichaam te bewegen.

Vaak zijn er ook andere klachten. Zoals hoofdpijn, moeheid of duizeligheid. Ook kun je moeite hebben met onthouden en je aandacht ergens bijhouden. In de maanden na het ongeluk kun je extra veel last van klachten krijgen.

Behandelingen whiplash

Heeft u het vermoeden dat u een whiplash heeft opgelopen, meldt dit dan bij uw huisarts. Uw huisarts zal eerst vragen stellen over het ongeval en uw klachten en daarna zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Vaak kan de huisarts hierna bepalen of sprake is van een whiplash. 

Meestal is verder onderzoek niet nodig en gaan de klachten vanzelf over. Ook als u veel pijn heeft hoeft u zich vaak geen zorgen te maken als uw huisarts andere beschadigingen heeft uitgesloten. Als uw klachten aanhouden wordt u soms doorverwezen naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Door veel te bewegen kunt u de kans op blijvende klachten gelukkig kleiner maken.

Houden uw klachten aan en is verder onderzoek wel nodig , dan verwijst de huisarts u door naar een neuroloog in het ziekenhuis. 

Bij een whiplash is er op een scan van je hersenen geen schade te zien. De neuroloog zal soms wel een scan laten maken om andere schade uit te sluiten. Als op de scan geen afwijkingen te zien zijn, kan de neuroloog alleen de diagnose stellen door te vragen naar uw klachten en de gebeurtenis waardoor deze ontstaan zijn. 

In veel gevallen wordt bij langdurig aanhoudende klachten een doorverwijzing naar een revalidatiekliniek gegeven. Hierbij wordt ook gekeken naar het beter omgaan met uw klachten. 

Gevolgen van een whiplash

Als u een whiplash krijgt, gaan de klachten gelukkig meestal binnen een paar weken tot maanden vanzelf over.

In beperkte gevallen kan het zijn dat bepaalde klachten blijven bestaan. 

Schaderegeling bij een whiplash

Heeft u een whiplash opgelopen na een (verkeers)ongeval en is iemand anders aansprakelijk? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een  schadevergoeding eisen. 

Bij whiplash is helaas een vaak onbegrepen klacht en leidt veelal tot discussies bij de vaststelling van de schadevergoeding. 

Bent u binnen enkele weken tot maanden herstelt? Dan zal dit vaak niet tot een (grote) discussie leiden. 

Duurt uw herstel langer dan een paar maanden? Dan zal de aansprakelijke partij vaak uw medisch dossier willen opvragen om te onderzoeken of alle klachten en beperkingen het gevolg zijn van uw ongeval. 

Het is daarom belangrijk om u goed te laten bijstaan door een deskundige belangenbehartiger zoals De Verhaalservice. 

Meer informatie bij whiplash? 

Heeft u een ongeval meegemaakt waardoor u een whiplashletsel heeft opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw situatie te bespreken. 

 

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Letselschade

U bent helaas gewond geraakt als gevolg van een ongeluk. Denk hierbij aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of misschien bent u wel gebeten door een hond. Hierdoor kan letselschade ontstaan.

Door uw letsel maakt u helaas (medische) kosten, heeft u hulp en ondersteuning nodig en/of bent u zelfs arbeidsongeschikt geraakt. U heeft daarom recht op een schadevergoeding als een aansprakelijke partij is aan te wijzen of als u zelf een verzekering hebt afgesloten voor uw schade (bijvoorbeeld een SVI-verzekering).

Ook heeft u door de pijn en ongemakken een tijd minder genieten van leuke dingen. Hiervoor heeft u dan mogelijk recht op smartengeld.

Letsel veroorzaakt altijd ongemak en hinder in het dagelijks leven. Met onze hulp kunt u rekenen op een vergoeding van uw schade. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het behandelen van letselschade. Schakel ons dus in voor het verhalen van uw schadeposten op de verantwoordelijke partij of uw eigen verzekering. Wij bieden gratis juridische hulp.

Wij bespreken uw schade en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt rekenen op een snelle een daadkrachtige aanpak!

Als wij uw zaak in behandeling nemen doen wij het volgende:

Wij staan voor u klaar

Bij ons bent u geen nummertje. Tijdens een persoonlijke gesprek bespreken wij uw schade en nemen hiervoor de tijd. Zo krijgen wij een goed beeld van uw situatie en welke schadeposten een rol (gaan) spelen. 

Wij bespreken uw schade tijdens een persoonlijk contact en nemen hiervoor de tijd. Wij nemen jouw persoonlijke situatie met door zodat wij een goed beeld hebben welke schadeposten een rol (gaan) spelen. Zo nodig komen wij zelfs bij u op bezoek om alles goed door te nemen! U heeft altijd een vast aanspreekpunt die rechtstreeks bereikbaar is. Ook in de avond en in het weekend!

Wij kunnen onze diensten kosteloos aanbieden als er een aansprakelijke partij is of als u bijvoorbeeld een SVI-verzekering heeft afgesloten. De aansprakelijke partij moet namelijk volgens de wet de kosten van uw belangenbehartiger vergoeden. Ook in het geval er sprake is van ‘eigen schuld’, worden onze kosten (gedeeltelijk) vergoed door de aansprakelijke partij. U hoeft dus niet bang te zijn dat u achteraf van ons een rekening ontvangt. Wij brengen bij u geen kosten in rekening.

Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen van letselschades. Het gaat om verkeersongelukken, arbeidsongelukken, schade door dieren, schade van zelfstandig ondernemers en ook overlijdensschade. Hiernaast zijn onze medewerkers 
ingeschreven in het register van het NIVRE. 

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Send
Direct appen
Welkom bij De Verhaalservice, ik help je graag verder. Stuur me een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.