SCHADEVERGOEDING

U bent helaas slachtoffer van een ongeval en heeft letselschade opgelopen. Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding.

Schadevergoeding na letselschade is een belangrijk onderwerp voor mensen die slachtoffer zijn geworden van een ongeval. Letselschade is een vorm van schade die mensen lijden als gevolg van een ongeval en kan fysieke, emotionele of financiële schade omvatten. In Nederland hebben slachtoffers van letselschade recht op schadevergoeding van de veroorzaker van het ongeval.

De schadevergoeding die u krijgt, is bedoeld om u te compenseren voor de schade die u heeft opgelopen en/of in de toekomst nog te verwachten is. Dit kan zowel materiële als immateriële schade zijn.

Materiele en immateriële schade

Materiële schade is de schade die zichtbaar is, zoals beschadiging van eigendommen of medische kosten. Immateriële schade is de schade die niet zichtbaar is, zoals pijn en lijden, emotionele stress en wordt uitgedrukt in smartengeld.

Aansprakelijkheid aantonen

Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding na letselschade, is het belangrijk dat u kan aantonen dat de veroorzaker van uw ongeval of aansprakelijk is voor uw schade. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de veroorzaker nalatig of onvoorzichtig is geweest, of dat zij zich niet hebben gehouden aan de wet of aan voorschriften. Als u aantoont dat de veroorzaker aansprakelijk is, kunt u een schadevergoeding eisen.

Er zijn verschillende manieren om een schadevergoeding na letselschade te krijgen. Bij De Verhaalservice bent u hiervoor aan het juiste adres.

Verjaring

Het is belangrijk om te weten dat er een wettelijke verjaringstermijn is voor het eisen van een schadevergoeding na letselschade. Dit betekent dat u binnen een bepaalde tijd na de schadeveroorzakende gebeurtenis een schadevergoeding moet eisen. Doet u dit niet tijdig, dan kunt  geen schadevergoeding meer eisen. Het is daarom aan te raden om zo snel mogelijk actie te ondernemen als u letselschade heeft opgelopen. Neem daarom snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Waarom is een schadevergoeding belangrijk?

Een schadevergoeding na letselschade is belangrijk omdat het helpt om de financiële gevolgen van het ongeval op te vangen. Als u letselschade heeft opgelopen, kan dit leiden tot hoge medische kosten, inkomensverlies of andere financiële lasten. De schadevergoeding u kan krijgen, is bedoeld om u te compenseren voor deze kosten en om ervoor te zorgen dat u niet in financiële problemen terechtkomt als gevolg van uw ongeval.

Daarnaast kan een schadevergoeding na letselschade ook helpen om de emotionele gevolgen van het ongeval op te vangen. Letselschade kan leiden tot pijn, lijden, emotionele stress of andere mentale problemen. Een schadevergoeding kan u helpen om deze emotionele gevolgen te verwerken.

Een schadevergoeding na letselschade is ook belangrijk omdat het kan dienen als een manier om de veroorzaker van het ongeval aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Als u een schadevergoeding eist, laat u zien dat u het niet accepteert dat u letselschade heeft opgelopen als gevolg van het ongeval. Dit kan helpen om te voorkomen dat soortgelijke ongevallen in de toekomst plaatsvinden.

Tot slot is een schadevergoeding na letselschade ook belangrijk omdat het u de mogelijkheid geeft om uw leven weer op te pakken en te hervatten na het ongeval. Door de financiële en emotionele gevolgen van het ongeval op te vangen, kunnen u zich concentreren op uw herstel en op het verdergaan met uw leven.

Het is daarom belangrijk om een schadevergoeding na letselschade serieus te nemen en om actie te ondernemen als u letselschade heeft opgelopen. Door een schadevergoeding te eisen, kunt u de financiële en emotionele gevolgen van het ongeval opvangen.

Hoeveel schadevergoeding kan ik krijgen?

Het is moeilijk om vast te stellen hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na letselschade, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Zo spelen de ernst van uw letselschade, de duur van uw herstel en de financiële gevolgen van het ongeval of de aanranding een rol.

Om te bepalen hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen, is het belangrijk om de schade die u heeft opgelopen te inventariseren. Dit kan bijvoorbeeld materiële schade zijn, zoals beschadiging van eigendommen, inkomensverlies of medische kosten. Het kan ook immateriële schade zijn, zoals pijn en lijden of emotionele stress. Al deze schade kan worden meegenomen in de bepaling van de schadevergoeding.

Daarnaast kan het ook helpen om een belangenbehartiger, zoals De Verhaalservice, in te schakelen om u te helpen bij het bepalen van de schadevergoeding. Wij kunnen u advies geven en u helpen om de juiste schadevergoeding te eisen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de schadevergoeding die u kunt krijgen na letselschade niet alleen bedoeld is om uw financiële verliezen op te vangen, maar ook om u te compenseren voor de emotionele gevolgen van het ongeval. Daarom is het belangrijk om alle aspecten van de schade die u heeft opgelopen mee te nemen in de bepaling van de schadevergoeding.

Voorbeelden van schadeposten die kunnen worden meegenomen bij het berekenen van de schadevergoeding

  1. Medische kosten: Dit zijn de kosten voor behandelingen, medicijnen, ziekenhuisopnames en eventuele hulpmiddelen die nodig zijn om uw letselschade te behandelen.

  2. Verlies aan verdienvermogen: Als u letselschade heeft opgelopen, kan het zijn dat u tijdelijk niet in staat bent om te werken. Dit kan leiden tot inkomensverlies, wat kan worden meegenomen in de schadevergoeding.

  3. Verlies van arbeidsvermogen: Als u letselschade heeft opgelopen, kan het zijn dat u niet meer in staat bent om bepaalde activiteiten te doen die u vroeger wel kon (bijv. tuinonderhoud). Dit kan leiden tot verlies van arbeidsvermogen, wat ook kan worden meegenomen in de schadevergoeding.

  4. Huishoudelijke hulp: Als u letselschade heeft opgelopen, kan het zijn dat u huishoudelijke hulp nodig heeft om uw dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Dit kan leiden tot extra kosten, die ook kunnen worden meegenomen in de schadevergoeding. Ook als de hulp door vrienden of familie wordt geleverd. 

  5. Beschadiging van eigendommen: Als u letselschade heeft opgelopen tijdens een ongeval waarbij uw eigendommen zijn beschadigd, kunt u een schadevergoeding eisen voor de reparatiekosten.

  6. Vervoers- en parkeerkosten: Als u letselschade heeft opgelopen, kan het zijn dat u extra vervoerskosten heeft, bijvoorbeeld voor het vervoer naar en van behandelingen. Deze kosten kunnen worden meegenomen in de schadevergoeding.

  7. Verblijfskosten: Als u letselschade heeft opgelopen en langere tijd in het ziekenhuis moet blijven, kunt u extra verblijfskosten hebben. Deze kosten kunnen ook worden meegenomen in de schadevergoeding.

  8. Smartengeld: Als u letselschade heeft opgelopen, kan dit leiden tot pijn en lijden. Dit kan worden meegenomen in de schadevergoeding als immateriële schade.
  9. Kosten van juridische bijstand: ook de redelijke kosten van juridische bijstand moeten worden vergoed als onderdeel van uw schade. Daarom kan De Verhaalservice in veel gevallen kosteloos voor u werken. 

  10. Wettelijke rente: de rente die moet worden betaald over de schade vanaf het moment van de schadeveroorzakende gebeurtenis.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Letselschade

U bent helaas gewond geraakt als gevolg van een ongeluk. Denk hierbij aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of misschien bent u wel gebeten door een hond. Hierdoor kan letselschade ontstaan.

Door uw letsel maakt u helaas (medische) kosten, heeft u hulp en ondersteuning nodig en/of bent u zelfs arbeidsongeschikt geraakt. U heeft daarom recht op een schadevergoeding als een aansprakelijke partij is aan te wijzen of als u zelf een verzekering hebt afgesloten voor uw schade (bijvoorbeeld een SVI-verzekering).

Ook heeft u door de pijn en ongemakken een tijd minder genieten van leuke dingen. Hiervoor heeft u dan mogelijk recht op smartengeld.

Letsel veroorzaakt altijd ongemak en hinder in het dagelijks leven. Met onze hulp kunt u rekenen op een vergoeding van uw schade. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het behandelen van letselschade. Schakel ons dus in voor het verhalen van uw schadeposten op de verantwoordelijke partij of uw eigen verzekering. Wij bieden gratis juridische hulp.

Wij bespreken uw schade en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt rekenen op een snelle een daadkrachtige aanpak!

Als wij uw zaak in behandeling nemen doen wij het volgende:

Wij staan voor u klaar

Bij ons bent u geen nummertje. Tijdens een persoonlijke gesprek bespreken wij uw schade en nemen hiervoor de tijd. Zo krijgen wij een goed beeld van uw situatie en welke schadeposten een rol (gaan) spelen. 

Wij bespreken uw schade tijdens een persoonlijk contact en nemen hiervoor de tijd. Wij nemen jouw persoonlijke situatie met door zodat wij een goed beeld hebben welke schadeposten een rol (gaan) spelen. Zo nodig komen wij zelfs bij u op bezoek om alles goed door te nemen! U heeft altijd een vast aanspreekpunt die rechtstreeks bereikbaar is. Ook in de avond en in het weekend!

Wij kunnen onze diensten kosteloos aanbieden als er een aansprakelijke partij is of als u bijvoorbeeld een SVI-verzekering heeft afgesloten. De aansprakelijke partij moet namelijk volgens de wet de kosten van uw belangenbehartiger vergoeden. Ook in het geval er sprake is van ‘eigen schuld’, worden onze kosten (gedeeltelijk) vergoed door de aansprakelijke partij. U hoeft dus niet bang te zijn dat u achteraf van ons een rekening ontvangt. Wij brengen bij u geen kosten in rekening.

Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen van letselschades. Het gaat om verkeersongelukken, arbeidsongelukken, schade door dieren, schade van zelfstandig ondernemers en ook overlijdensschade. Hiernaast zijn onze medewerkers 
ingeschreven in het register van het NIVRE. 

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Send
Direct appen
Welkom bij De Verhaalservice, ik help je graag verder. Stuur me een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.