Letselschade na bedrijfsongeval

Wanneer u betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, kan daaruit veel schade ontstaan. Het is niet altijd eenvoudig om deze schade te verhalen. Hiervoor bent u bij De Verhaalservice aan het juiste adres! In Nederland is een werkgever namelijk veelal aansprakelijk voor de gevolgen van een bedrijfsongeval. Uw werkgever is namelijk verplicht om uw veiligheid te garanderen en om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden. Als uw werkgever hieraan niet voldoet en als gevolg daarvan een ongeval plaatsvindt, kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van uw ongeval.

Het is belangrijk om te onthouden dat een werkgever niet altijd aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval. Als u het ongeval heeft veroorzaakt door bewuste roekeloosheid of opzet kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld. 

Werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk

De exacte toedracht van uw ongeval is erg belangrijk voor de beoordeling van de aansprakelijkheid. Vaak wordt een ongevalsverslag opgemaakt of de Nederlandse Arbeidsinspectie ingeschakeld. Aan de hand hiervan kunnen wij beoordelen of uw zaak haalbaar is. 

Het is daarom belangrijk om van het ongeval dat u is overkomen altijd een registratie of ongevalsrapport te laten opmaken door de werkgever en hiervan zo spoedig mogelijk melding te maken bij een (huis)arts. Want dan staat vast dat het ongeval tijdens het werk is gebeurd. 

Uw werkgever is verplicht om uw veiligheid en gezondheid te beschermen. Hiervoor moet de werkgever zorgen voor een veilige werkplek en apparaten waarmee wordt gewerkt. 

Uw werkgever heeft niet altijd invloed op de werkplek. Bijvoorbeeld bij een dienstreis. Hiervoor geldt wel een verzekeringsplicht waardoor uw schade veelal vergoed wordt. Dit kan anders zijn bij een eenzijdige struikelpartij. 

Overkomt u een ongeval tijdens woon-werkverkeer? Dan is uw werkgever niet gehouden om een schadevergoeding te betalen. Wel kan het zo zijn dat uw werkgever voor dit risico een verzekering heeft afgesloten. Vraag dit dus na. 

Bij een bedrijfsongeval met letsel is het zo dat: 

  • Uw werkgever de Nederlandse Arbeidsinspectie kan inlichten. Dit is zelfs verplicht als sprake is van een ongeval met dodelijke afloop, ziekenhuisopname of blijvend letsel. 
  • Wanneer u als uitzendkracht werkzaam bent, zowel het uitzendbureau als de werkgever waar u gedetacheerd bent aansprakelijk kunnen zijn. Voor u maakt het vaak niet uit welke partij u aanspreekt. 
  • Soms meerdere partijen aansprakelijk kunnen zijn voor uw schade. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden op een terrein waar naast jouw werkgever ook andere bedrijven werkzaam zijn.
  • Ook voor een ongeval tijdens reizen onder werktijd een vergoedingsplicht geldt. Uw werkgever moet zich voor dit soort ongevallen als goed werkgever opstellen en een behoorlijke verzekering hebben afgesloten.  
  • Wij uw werkgever vragen om uw schade ten gevolge van het ongeval te vergoeden.
  • Uw werkgever meestal een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. De verzekeraar behandelt dan namens uw werkgever de letselschadeclaim. Bij erkenning van de aansprakelijkheid wordt uw letselschade vergoed.
  • Uw werkgever wellicht een werknemersschadeverzekering heeft afgesloten. Bij zo’n verzekering speelt soms aansprakelijkheid geen rol en wordt uw schade veelal vergoed. 
  • Uw werkgever soms ook een collectieve ongevallenverzekering  heeft afgesloten. Deze verzekering vergoed echter veelal niet uw werkelijke schade, maar verstrekt een eenmalige uitkering als sprake blijkt te zijn van blijvend letsel. Hiervoor zal een medisch adviseur moeten worden ingeschakeld. 

Bewijslast 

Wanneer eenmaal vaststaat dat het ongeval is gebeurd terwijl u aan het werk was, dan ligt de bewijslast bij de werkgever dat aansprakelijkheid ontbreekt. Dat betekent dat uw werkgever moet aantonen dat alles is gedaan om voor een veilige werksituatie te zorgen. Ook moet uw werkgever aantonen dat sprake is van voldoende voorlichting en toezicht op de werkplek. Slaagt de werkgever niet in dit bewijs, dan zal 100% van uw schade moeten worden vergoed. Er is geen ruimte voor ‘eigen schuld’.

Niet aansprakelijk? 

Uw werkgever is niet in alle gevallen aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Wanneer u zelf opzettelijk of bewust roekeloos hebt gehandeld, kan de werkgever ontsnappen aan zijn vergoedingsplicht. Onvoorzichtig gedrag betekent overigens niet dat dit meteen bewust roekeloos is. Aan de bewijslast van bewuste roekeloosheid of opzet worden hoge eisen gesteld. Veelal nemen rechters niet zomaar aan dat hiervan sprake is. 

Discussie met werkgever

Heb je een bedrijfsongeval gehad en lukt het niet om met uw werkgever tot een oplossing te komen? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op om uw situatie te bespreken. Een adviesgesprek is altijd kosteloos! U kunt ons natuurlijk ook even bellen via 085 – 0047 949.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Letselschade

U bent helaas gewond geraakt als gevolg van een ongeluk. Denk hierbij aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of misschien bent u wel gebeten door een hond. Hierdoor kan letselschade ontstaan.

Door uw letsel maakt u helaas (medische) kosten, heeft u hulp en ondersteuning nodig en/of bent u zelfs arbeidsongeschikt geraakt. U heeft daarom recht op een schadevergoeding als een aansprakelijke partij is aan te wijzen of als u zelf een verzekering hebt afgesloten voor uw schade (bijvoorbeeld een SVI-verzekering).

Ook heeft u door de pijn en ongemakken een tijd minder genieten van leuke dingen. Hiervoor heeft u dan mogelijk recht op smartengeld.

Letsel veroorzaakt altijd ongemak en hinder in het dagelijks leven. Met onze hulp kunt u rekenen op een vergoeding van uw schade. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het behandelen van letselschade. Schakel ons dus in voor het verhalen van uw schadeposten op de verantwoordelijke partij of uw eigen verzekering. Wij bieden gratis juridische hulp.

Wij bespreken uw schade en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt rekenen op een snelle een daadkrachtige aanpak!

Als wij uw zaak in behandeling nemen doen wij het volgende:

Wij staan voor u klaar

Bij ons bent u geen nummertje. Tijdens een persoonlijke gesprek bespreken wij uw schade en nemen hiervoor de tijd. Zo krijgen wij een goed beeld van uw situatie en welke schadeposten een rol (gaan) spelen. 

Wij bespreken uw schade tijdens een persoonlijk contact en nemen hiervoor de tijd. Wij nemen jouw persoonlijke situatie met door zodat wij een goed beeld hebben welke schadeposten een rol (gaan) spelen. Zo nodig komen wij zelfs bij u op bezoek om alles goed door te nemen! U heeft altijd een vast aanspreekpunt die rechtstreeks bereikbaar is. Ook in de avond en in het weekend!

Wij kunnen onze diensten kosteloos aanbieden als er een aansprakelijke partij is of als u bijvoorbeeld een SVI-verzekering heeft afgesloten. De aansprakelijke partij moet namelijk volgens de wet de kosten van uw belangenbehartiger vergoeden. Ook in het geval er sprake is van ‘eigen schuld’, worden onze kosten (gedeeltelijk) vergoed door de aansprakelijke partij. U hoeft dus niet bang te zijn dat u achteraf van ons een rekening ontvangt. Wij brengen bij u geen kosten in rekening.

Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen van letselschades. Het gaat om verkeersongelukken, arbeidsongelukken, schade door dieren, schade van zelfstandig ondernemers en ook overlijdensschade. Hiernaast zijn onze medewerkers 
ingeschreven in het register van het NIVRE. 

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Gratis bellen mag ook: 085 0047 949

Send
Direct appen
Welkom bij De Verhaalservice, ik help je graag verder. Stuur me een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.